Η Αφροδίτη και ο Άρης ερωτοτροπούν πάνω από την Αρχαία Ελίνα (Δυμόκαστρο) Πέρδικας

Η Αφροδίτη και ο Άρης ερωτοτροπούν πάνω από την Αρχαία Ελίνα (Δυμόκαστρο) Πέρδικας



Την Παρασκεύη στις (20/02/2015) ο Γιώργος, ο Κώστας και η Σπυριδούλα, βρέθηκαν στην Αρχαία Ελίνα (Δυμόκαστρο) Πέρδικας.

Εκεί, σε αυτόν τον πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο της Θεσπρωτίας, παρακολούθησαν και κατέγραψαν με τον φωτογραφικό τους φακό την πιο όμορφη σύνοδο της χρονιάς.

Την σύνοδο των δυο ερωτευμένων πλανητών Αφροδίτης και Άρη μαζί με την Σελήνη.

Σύμφωνα με την μυθολογία από την σχέση της Αφροδίτης με τον θεό του πολέμου Άρη γεννήθηκε η ωραία αρμονία, μια δεύτερη Αφροδίτη. 
Επίσης παιδιά της θεάς του έρωτα Αφροδίτης και του Άρη θεωρούνταν από την μια μεριά ο Φόβος και ο Δείμος και από την άλλη ο Έρως και Αντέρως.




Ο αρχαιολογικός χώρος του Δυμοκάστρου βρίσκεται σε λόφο νότια του όρμου Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τειχισμένο παράλιο αρχαίο οικισμό, ο οποίος έχει ταυτιστεί από τον Νickolas Hammond και το Σωτήριο Δάκαρη με την αρχαία Ελίνα, που αναφέρεται σε μολύβδινη επιγραφή από τη Δωδώνη.
Το όνομα είναι παράγωγο του εθνικού ονόματος Ελινοί, γνωστού από το Στέφανο Βυζάντιο θεσπρωτικού φύλου, το οποίο θεωρείται ότι κατοικούσε στην περιοχή Μαργαριτίου - Πλαταριάς - Πέρδικας.
Η Αφροδίτη και ο Άρης ερωτοτροπούν πάνω από την Αρχαία Ελίνα (Δυμόκαστρο) Πέρδικας Η Αφροδίτη και ο Άρης ερωτοτροπούν πάνω από την Αρχαία Ελίνα (Δυμόκαστρο) Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.