ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας το κτίριο του πρώην ΕΙΝ Προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και εκκένωση τμήματος του κτιρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας το κτίριο του πρώην ΕΙΝ
Προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και εκκένωση τμήματος του κτιρίου

 
  • Αλλοίωση του οπλισμού της πλάκας (σκουριασμένα σίδερα)
  • Σπασμένα τα υαλοστάσια
  • Ρωγμές και αποκολλήσεις σε τοίχους πληρώσεως από υποστυλώματα και δοκάρια
  • Αποκολλήσεις στα δάπεδα, στην ένωση των κτιρίων στα σημεία των αντισεισμικών αρμών
Όλα τα παραπάνω σημειώνονται στη νέα αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πρώην Μαθητικής Εστίας (ΕΙΝ) από μηχανικούς της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και την οποία δημοσιεύουμε ολόκληρη στο τέλος της ανάρτησης.
Στην έκθεση δεν σημειώνονται οι καθιζήσεις των κτιρίων που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός

Ο υπογράφων πολιτικός μηχανικός Σπυρίδων Εμμανουήλ, τεχνικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κτίριο είναι επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας, δίνοντας προθεσμία 6 μηνών για τις απαραίτητες επισκευές, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να γίνει εκκένωση τμήματος του κτιρίου.

Πριν από 2 μήνες είχε αποκολληθεί τμήμα της σκεπής, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς

Αμέσως προκύπτει το ερώτημα, εάν το κτίριο είναι κατάλληλο για να φιλοξενεί συλλόγους και κυρίως δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως η σχολή χορού, η φιλαρμονική, ο σκακιστικός σύλλογος, το ΚΕΘΕΑ, το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό ιατρείο.
Όπως επίσης εάν μπορούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, στην αίθουσα εκδηλώσεων, μέχρι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο.


Επίσης προκύπτει η απορία, γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι συγκεκριμένες εργασίες, με κίνδυνο κατάρρευσης του κτιρίου (τυχεροί είμαστε που δεν μας έχει επισκεφτεί ακόμα ο Εγκέλαδος), εδώ και 8,5 χρόνια, όπως ζητούνταν με την προηγούμενη αυτοψία που είχε γίνει στις 7 Φεβρουαρίου 2006.

Τα ίδια ρωτάμε εδώ και 4 χρόνια, δίχως όμως να λάβουμε απάντηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ελπίζουμε να τύχουμε κάποιας απάντησης από τη σημερινή...

Δείτε ολόκληρη την έκθεση αυτοψίας επικίνδυνης οικοδομής






ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας το κτίριο του πρώην ΕΙΝ Προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και εκκένωση τμήματος του κτιρίου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας το κτίριο του πρώην ΕΙΝ  Προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και εκκένωση τμήματος του κτιρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.