Προσπάθησαν να νοικιάσουν Δημοτική αίθουσα ερήμην του Δήμου Ηγουμενίτσα

Προσπάθησαν να νοικιάσουν Δημοτική αίθουσα ερήμην του Δήμου Ηγουμενίτσα


Η νοοτροπία κάποιων να θεωρούν την περιουσία του Δήμου Ηγουμενίτσας κτήμα τους, και η "ελευθερία" να το πράττουν, η οποία είχε καλλιεργηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Κάτσινου, είναι γνωστή σε όλους μας.

Μία ακόμα τέτοια προσπάθεια εντοπίσαμε τυχαία τις προηγούμενες ημέρες.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η παράσταση «Κάτω Ρε Παρτάλια» του Γιώργου Κωνσταντίνου, με τον Στάθη Ψάλτη στην Ηγουμενίτσα.

 

Σύμφωνα με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 30 Οκτωβρίου , μετά από αίτηση του υπεύθυνου των Επιχειρήσεων Θεάματος «ΜΑΡΚΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ», είχε συμφωνηθεί η παράσταση να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας.

Αυτό όμως δεν "βόλευε" κάποιους ή κάποιον, μέλος της ομάδας ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ, ο οποίος πλησίασε τον θεατρικό παραγωγό και του πρότεινε να γίνει η παράσταση στο χώρο του ΕΙΝ, η αίθουσα του οποίου ανήκει (;) στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Μάλιστα συμφωνήθηκε και σαν πληρωμή, η προσφορά από την πλευρά του ιδιώτη, μιας θεατρικής κουρτίνας (αξίας 250€) για τις ανάγκες της ομάδας των Εστιάζωντων.
 

Η "συμφωνία" έκλεισε και η πόλη της Ηγουμενίτσας γέμισε με τις αφίσες της παράστασης (Αλήθεια Αντιδήμαρχε καθαριότητας κ. Ηλία Λώλη επιτρέπεται τελικά ανεξέλεγκτα η αφισοκόλληση;)

Νοικιάσανε δηλαδή την αίθουσα του Δήμου, χωρίς ο ίδιος ο Δήμος να γνωρίζει τίποτα, όπως μας διαβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σταύρος Κατσίλης, ο οποίος αμέσως σταμάτησε την "συμφωνία" και προσπάθησε να έρθει σε επαφή ο ίδιος με τον θεατρικό παραγωγό για να γίνει νέα σύμβαση με τον ιδιώτη.

Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η νέα συμφωνία αφορά και πάλι την αίθουσα του ΕΙΝ

 

Για τον λόγο αυτό ρωτάμε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου:
  • Γνωρίζει τα δομικά προβλήματα που έχει συνολικά το κτήριο του ΕΙΝ;
  • Πόσο είναι το ποσό που συμφωνήθηκε με τον Δήμο;
  • Έχει τις απαραίτητες άδειες η συγκεκριμένη αίθουσα για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων;
  • Σε ποιόν ανήκει τελικά η αίθουσα; Στον Δήμο Ηγουμενίτσας ή στην ομάδα ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ;
  • Ποιός αναλαμβάνει τη θέρμανση του χώρου;
  • Υπάρχουν έξοδοι κινδύνου;
  • Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί το παραμικρό ατύχημα στην αίθουσα;

Περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του κ. Γενικού ο οποίος έχει δείξει στους πρώτους μήνες της θητείας του, πως δίνει άμεσα λύσεις και απαντήσεις, και δεν αφήνει την δουλειά για ... μεθαύριο.
Προσπάθησαν να νοικιάσουν Δημοτική αίθουσα ερήμην του Δήμου Ηγουμενίτσα Προσπάθησαν να νοικιάσουν Δημοτική αίθουσα ερήμην του Δήμου Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.